Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Ecology-Bulgaria.com TLL Media
 
Ecology-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

03.04.2020   |   Стартира рекултивация на депо за твърди битови отпадъци в Обзор
03.04.2020   |   Полска компания търси дистрибутори на филтри и маслени сепаратори
03.04.2020   |   ЕК одобри инвестиция от 177 млн. лв. за системата за управление на отпадъци в София
 

Бизнес

Търси
Авто ТиЕлЕл Абонамент Е&И

Австрия ще сподели полезни практики в управлението на отпадъци, рециклиране, енергийна ефективност и възобновяема енергия



16.02.2012

Все повече държави си поставят кратки срокове, в които цените на възобновяемата енергия ще се доближат максимално, дори ще се изравнят с цените на конвенционалната енергия. Австрия е на прага за постигане на тази цел, а в Италия това вероятно ще стане реалност още през следващата година. Австрийският министър на икономиката и енергетиката Райнхолд Митерленер наскоро заяви, че е вероятно Австрия да надмине целта на субсидираните 15% възобновяема енергия през 2015 г. и е на път да постигне 34-процентов дял на ВЕИ към 2020 г. В момента 30.8% от енергията в страната идва от възобновяеми източници. Страната е известна също и с отличните резултати и по отношение на управлението на отпадъците, които са се превърнали в печеливша индустрия, генерираща годишен оборот от над 4 милиона евро.
Силно австрийско присъствие ще има на предстоящия Форум за Югоизточна Европа, който ще се организира от Виа Експо от 28 до 30 март т. г. в ИЕЦ, София. Тематиката на изявата включва управлението на отпадъци, рециклиране, енергийна ефективност и възобновяема енергия.

Гюнтер Паурич от Австрийската енергийна агенция ще представи австрийския опит при реализирането на проекти в областта на енергийната ефективност. Намаляването на разходите за енергия е инструмент за опазване на околната среда, подобряване на конкурентоспособността и разкриването на нови пазари. Австрия прилага набор от мерки в подкрепа на промишлеността и малките предприятия - чрез финансови субсидии и иновативни производства.

Наскоро в България са въведени нови интересни механизми, които ще спомогнат за по-високата енергийна ефективност - BEECIFF е финансова схема за заеми и безвъзмездна помощ, предоставяна от ЕБВР в подкрепа на МСП при инвестирането им в нови технологии за енергийна ефективност и засилване на конкурентоспособността.

Петер Ходечек от AVE Energie Umwelt, Австрия ще акцентира върху ролята на публично-частните партньорства в Югоизточна Европа като гъвкава бизнес схема за финансиране на скъпите проекти в областта на управлението на отпадъците. Нова комплексна методология за оценка на дългосрочното управление на закритите депа ще представи Дейвид Ланер от Виенския технологичен институт. Той ще опише какви критерии трябва да се изследват - поведението на депонираните отпадъци, отделящите се емисии, техническите прегледи, възможността за преминаване на замърсителите в околната среда и тяхното въздействие върху тях. В следствие на оценката се разработва конкретна стратегия за управление на закритото депо с цел икономическа и екологична защита. Г-н Ланер ще докаже, че именно чрез прилагането на интензивни подходи, е възможно да се скъсят последващите грижи от 100 години до няколко десетилетия.

На 29 март ще се състои Austria Showcase на тема „Техника за околната среда” и контактна b2b борса. На Австрийския павилион австрийски фирми ще представят своето ноу-хау и продукти в областта на  събиране, третиране и рециклиране на отпадъци и производство на зелена енергия. Сред тях са AUWA Umwelttechnik & Recycling e.U., Fronius International, Herz Armaturen, IFE Aufbereitungstechnik, Polytechnik Luft- und Feuerungstechnik и Susinoil – Biogenic Fuels, както и Търговският отдел към посолството на Австрия в България.

В четирите зали на ИЕЦ посетителите ще имат възможността да видят невероятно разнообразие от соларни технологии, електронни компоненти, оборудване за вятърни и хидроцентрали, инсталации за производство на биомаса, електрически превозни средства  и др.  от над  250 директни изложители  и представени компании от 17 държави.


Източник: Виа Експо   Област: бизнес  

Етикети:   ВЕИ   екология   управление на отпадъци   рециклиране   енергийна ефективност   Виа Експо  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕКОЛОГИЯТА
на специализирания портал Ecology-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG