Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Ecology-Bulgaria.com TLL Media
 
Ecology-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

03.04.2020   |   Стартира рекултивация на депо за твърди битови отпадъци в Обзор
03.04.2020   |   Полска компания търси дистрибутори на филтри и маслени сепаратори
03.04.2020   |   ЕК одобри инвестиция от 177 млн. лв. за системата за управление на отпадъци в София
 

Експертно

Търси
Авто ТиЕлЕл Абонамент Е&И

Подпомагаме клиентите си в изпълнението на поетите екологични ангажименти

Уважаема г-жо Диканска, отскоро заемате позицията управител на БАСФ в България. Бихте ли представили себе си и компанията пред читателите на сп. Екология & Инфраструктура?
BASF е компания с почти 150-годишна история. Създадена през далечната 1865 год. като малка фабрика за производство на бои за текстил, днес тя е световен лидер на химическата индустрия с над 110 000 служители, 6 комплексни производствени бази и 385 завода по света. BASF предоставя продукти и решения за почти всички сектори на индустрията. Портфолиото й включва широка гама продукти: от химикали, пластмаси, продукти за облагородяване, продукти за селското стопанско до нефт и газ.

Поех поста Управител на BASF в България в началото на декември миналата година. Преди това в продължение на почти 10 години бях Мениджър Финанси и Администрация на компанията. За мен лично изборът ми на тази позиция е голямо признание и доверие от страна на Борда на директорите на BASF, за първи път позицията е поверена на местен служител, което е признание за нарасналото доверие към локалния мениджмънт. Компанията ни има установени високи фирмени стандарти и важен приоритет за мен ще бъде да ги запазим.

Кой е основният инфраструктурен проект, в който участвате в момента с ваши продукти?
BASF е най-големият в света доставчик на строителни химикали, продукти, системи и услуги за ново строителство, ремонт и обновяване. Ние имаме разработени и успешно реализирани голям брой решения по целия свят, изпълнени при много разнообразни климатични условия. Придобивайки огромен опит от тези проекти, ние се фокусираме върху това да продължаваме да инвестираме в научни изследвания и развитие както на нови, така и на вече утвърдени системи. С притежавания от компанията ни опит, ноу хау и екип от международни експерти, ние участваме като партньор в изграждането на столичното метро и това не е случайно.

С глобалните си персонализирани решения MEYCO ние сме водещ доставчик на иновативни продуктови технологии, предлагащи специализирано оборудване и инженерни знания. С отговарянето на всички подземни инженерингови изисквания по отношение на безопасност и ефективност на разходи и време, BASF спомага за въвеждане на нови методи за тунелно строителство и минната индустрия.

Какви технически решения предлага BASF в областта на екологията и пречиствателните станции за отпадни води?
В редица страни се въвеждат все по-строги екологични стандарти за пречистване на питейната и отпадните води. Това поставя все по-голям натиск върху съществуващите съоръжения, които се използват за пречистване на питейна вода, водата за промишлени нужди и отпадните води.

BASF дава съвети, техническа експертиза и усъвършенствани техники, за да помогне на своите клиенти в промишления и битовия сектор да изпълнят ангажиментите си и да гарантират надеждна работа на процесите. Ние доставяме широка гама от продукти като флокуланти, коагуланти, антикорозионни вещества, биоциди, алгициди, както и проектиране и доставка на оборудване за подготовка и дозиране на продуктите. BASF е поела ангажимент за лидерство в технологичните иновации, които значително повишават ефективността на промишлените процеси и поддържат високи стандарти за контрол на замърсяването на водите.

Какви ще бъдат приоритетите ви в плановете за развитие на компанията?
Когато преди почти 10 години се присъединих към екипа на българското дружество, едно от нещата, което ме впечатлиха изключително много беше, че в компанията в България работят служители, назначени преди повече от двадесет години. Не след дълго разбрах каква е притегателната сила, която кара служителите с ентусиазъм да работят ден след ден за успеха на една и съща компания.

Взаимно уважение и респект към качествата на всеки член на екипа и неговия принос към успеха на компанията, усещането, че това което правиш допринася за общия успех и се цени, кара хората да запазят своята лоялност и ангажираност като едновременно с това им носи максимално удовлетворение. В последните години инвестирахме много за развитието на екипа ни в България и ще продължим да работим в тази посока, защото най-важният актив на компанията са нашите служители. Само с помощта и усилията на всички ще успеем да постигнем амбициозните цели, които си поставяме.


Източник: BASF   Област: Експертно  

Етикети:   BASF   Валентина Диканска   екология   инфраструктура   води  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕКОЛОГИЯТА
на специализирания портал Ecology-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG