Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Ecology-Bulgaria.com TLL Media
 
Ecology-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

03.04.2020   |   Стартира рекултивация на депо за твърди битови отпадъци в Обзор
03.04.2020   |   Полска компания търси дистрибутори на филтри и маслени сепаратори
03.04.2020   |   ЕК одобри инвестиция от 177 млн. лв. за системата за управление на отпадъци в София
 

Събития

Търси
Авто ТиЕлЕл Абонамент Е&И

Save the Planet ще обсъжда управлението и рециклирането на отпадъци от 28-ми до 30-ти март в София



22.03.2012

Най-добрите световни практики при управлението и рециклиране на отпадъци ще бъдат представени на ежегодната конференция и изложба Save the Planet между 28-ми и 30-ти март т. г. в ИЕЦ, София. Организаторите от Виа Експо споделят, че в изявата ще участват водещи компании, асоциации и научни институти предимно от Югоизточна Европа, които ще имат възможността за създаване на нови контакти и обмяна на ноу-хау.

За първи път стартира конкурсът Българска екообщина. Програмата тематично е разделена на няколко основни сесии, в които ще се включат лектори от 18 държави.

Първият ден е посветен на управлението и депонирането на отпадъци. Стефан Стефанов от Министерство на околната среда и водите и Димитър Бранков ще направят анализ на съществуващото законодателство. Отговор на въпроса как да финансираме скъпите проекти по управление ще даде експер от Международната асоциация за твърди отпадъци, а Петър Ходечек от AVE Energie AG Umwelt ще се спре върху публично-частното партньорство, което според него е най-подходящият финансов инструмент за общините с лимитирани бюджети.

В рамките на сесията ще се проведе Кръгла маса с представителите на местните власти, които ще дискутират своите проблеми и решения. От Италианската търговска камара ще представят опита на страната в интегрираното управление на отпадъци.

Делегатите ще научат за нови мембранни технологии за пречистване, както и за други подходи, чрез които е възможно да се намали живота на депата.

Европейските доставчици на технологии за производство на енергия от отпадъци ще дискутират качеството на въздуха, европейското законодателство и връзката между централизирано отопление и енеригия от отпадъци. Мариус Грабда от Института за мултидисциплинарни изследвания за съвременни материали ще сподели опита на Япония. Презентацията на Чиндарат Тейлор от Великобритания ще е с фокус върху възможностите на инфраструктурата за производство на енергия от отпадъци.

Експерти от Асоциацията на градовете и регионите за рециклиране и устойчиво управление на отпадъците ще представят опита, приложен в големи градове на Европа. Те ще покажат силата на информационните кампании и стратегии и как те влияят върху потребителското поведение.

В последната сесия „Рециклиране” ще бъдат разгледани технологиите за преработка на опаковки, скрап, строителни отпадъци и хартия.

Две паралелни инициативи ще провокират интереса на участниците. Австрия като страна във фокус организира Austria Showcase на тема “Техника за опазване на околната среда” – австрийски фирми ще представят своето ноу-хау. Enterprise Europe Network  ще проведе двустранни бизнес срещи в областта на управлението на отпадъци, рециклиране и околна среда.

Посетителите на изложбата ще имат възможност да се запознаят с най-новите технологии от сектора, представени от водещи компании от Австрия, България, Германия, Италия, Словения и др.

Ще има силно присъствие на австрийски фирми – на колективния Австрийски щанд ще участват  EREMA, IFE Aufbereitungstechnik, Polytechnik, AUWA Umwelttechnik & Recycling e.U. Susinoil разработи наскоро процес за производство на биогенни високоенергийни горива с вложени материали от биомаса в комбинация с пластмасови отпадъци.

Дебют на българския пазар ще направи световноизвестната компания SARP Industries (Veolia Environmental Services), специализирана в доставяне на оборудване за обезопасяване изхвърлянето на отпадъци и използването им за производство на енергия. Друго голямо име е Kuettner. Фирмата има повече от 60-годишен опит и предлага голямо разнообразие от решения за обработка на материали, термална и органична конверсия, оползотворяване на топлината от отпадъци и производството на енергия.

Еврогреен.бг ще покаже „Еврокомпакт” – уред за редукция на обема до 90% и разделяне на рециклируеми битови отпадъци. Той има широк спектър на приложение – обществени места, заведения, супермаркети, училища, болници и др. Съдове за разделно събиране, разнообразие от компостери, биоразградими торби ще видим от Мева България.

От Рисайклинг България обещават атрактивно участие - фирмата ще представи най-новото си технологичното решение Smartferm. То представлява иновативна компактна система за производство на енергия от биологични отпадъци и е първата, която позволява децентрализирано производство на електро- и топлинна енергия чрез суха ферментация.

Словенската H2O group търси нови свои партньори и има опит в изграждане на инфраструктура за оптимизиране на водоснабдителни мрежи, събиране и третиране на отпадни води, преработка на твърди битови отпадъци и др.  За първи път в изложбата ще участва Филтър ЕООД, която предлага енергопроизводствени централи, подходящи за оползотворяване на сметищни газове, метано пречиствателни станции и др. БалБок Инженеринг наскоро стартира кампания съвместно със Столична община за събиране на опасни отпадъци чрез мобилни пунктове.
 
www.viaexpo.com


Източник: Виа Експо   Област: Събития  

Етикети:   ВЕИ   Виа Експо   енергийна ефективност   рециклиране   управление на отпадъци  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕКОЛОГИЯТА
на специализирания портал Ecology-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG