Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Ecology-Bulgaria.com TLL Media
 
Ecology-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

03.04.2020   |   Стартира рекултивация на депо за твърди битови отпадъци в Обзор
03.04.2020   |   Полска компания търси дистрибутори на филтри и маслени сепаратори
03.04.2020   |   ЕК одобри инвестиция от 177 млн. лв. за системата за управление на отпадъци в София
 

Събития

Търси
Авто ТиЕлЕл Абонамент Е&И

Save the Planet – изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране



27.03.2012

Наскоро комисарят по климата Кони Хедегор заяви, че светът се нуждае от нов интелигентен подход за икономически растеж, който да е тясно обвързан с влиянието върху околната среда, а не да насърчава свръхпроизводството и консумацията на ресурси. Използването на отпадъците като суровини е част от зелената трансформация на световната икономика и път към ‘’чисто” бъдеще. Статистиката сочи, че 1/3 от материалите, вложени в продуктите, отиват на сметищата.

Тази "гореща" тема беше във фокуса на Save the Planet – изложба и конференция за управление на отпадъци и рециклиране за Югоизточна Европа. Те проведоха в София от 28-ми до 30-ти март в ИЕЦ. "Събитието е с ефективен формат и силно международно участие, което ще провокира изложители и делегати да разширят своя бизнес и да се включат в оживени дискусии", споделя Майя Кръстева, изпълнителен директор на Виа Експо, организатор на изявата. То привлече всички заинтересовани страни - бизнеса, институциите, браншовите асоциации, научни университети, общини и медии.

Фокус страна е Австрия, като голям брой фирми ще представят националното ноу-хау на Австрийския павилион. Сред изложителите са водещи имена като SARP Industries (Veolia Environmental Services), Рисайклинг България, Мева, Крест Груп, Балбок Инженеринг и др. 

За първи път участва компанията Alders International, специализирана в продажба за управление на отпадъци, преси, ремаркета за контейнери. Vivani e румънска фирма, която планира да разшири своята дейност на Балканите и се надява да намери нови партньори в България. Тя предлага пълен набор от услуги за управление на отпадъци: събиране, преработка, изгаряне, крайно изхвърляне и преобразуване на отпадъците в енергия за всички видове индустриални опасни и неопасни отпадъци.

Инсталации за обезвреждане на отпадъци и на опаковки за опасни отпадъци бяха представени от Аксия.  Посетителите имаха възможност да се запознаят с продуктите на Братя Пашев - машини и съоръжения за балиране и рециклиране на отпадъци от хартия, велпапе, картон, фолиа, гуми, стиропор, PET бутилки, алуминиеви и метални дози и др., както и за ефективното им използване след преработка.

Румънската асоциация за твърди отпадъци покрива 60% от пазара за управление на отпадъци в страната и е партньор на всички местни администрации. Тя участва със самостоятелен щанд и търси нови контакти с български структури и фирми.

Ecorex от Италия предложи решения за събиране на отпадъци от автомобили. Интерес предизвика участието на Асоциацията на еколозите от общините в България. Един от продуктите, които представи, е информационната система ДпоИнфо. Тя дава пълна, точна и в реално време информация за дейностите и участниците в управлението на отпадъците. Тя позволява  включване на различни технически средства и периферни устройства - електронни везни, видеокамери, смарт карти и други.

Еврогреен.Бг показа „Еврокомпакт” – уред за редукция на обема до 90% и разделяне на рециклируеми битови отпадъци. Той намира широко приложение в обществени заведения, болници, училища и супермаркети.

Паралелната конференция бе открита от заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева. По време на официалната церемония ще бъдат обявени и победителите в конкурса „Българска екообщина”.

Програмата бе разделена на няколко сесии – управление на отпадъци, депонирани, рециклиране, превенция и енергия от отпадъци. Особено интересна бе темата „Оползотворяване на енергия от отпадъци” с участието на експерти от  ESWET - Европейски доставчици на технологии за получаване на енергия от отпадъци. Патрик Клеренс, генерален секретар на организацията, се фокусира върху европейското законодателство и различни екологични методи за производство на енергия от отпадъци.

На кръгла маса представителите на общините разискваха икономическата ефективност от оползотворяването на отпадъците от опаковки, добрите европейски практики, публично-частните партньорства и др. В дискусиите се включиха представителите на Национално сдружение на общините в България, Фондацията за реформа в местно самоуправление и АСЕКОБ.

За повече информация: www.viaexpo.com


Източник: Виа Експо   Област: Събития  

Етикети:   Виа Експо   Save the Planet   отпадъци   рециклиране  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕКОЛОГИЯТА
на специализирания портал Ecology-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG